Patty | March 17, 2022

De Beste Bondage Speeltjes voor beginners

Wanneer je het acroniem BDSM hoort, waar denk jij dan aan? De meeste mensen hebben er een hele levende associatie bij waarbij ze denken aan allerlei kinky fantasiebeelden, sensaties en geluiden. Kink en BDSM zijn twee verschillende niche categorieën als we ze indelen in verschillende seks activiteiten en ook de beleving is anders. Zo kan BDSM wel een Kink zijn van iemand, maar is Kink niet altijd BDSM. Wat Kink en BDSM wel met elkaar gemeen hebben is dat ze allebei spelen met de disbalans van macht, ook wel Dominance (Dominant, een dom) en Submissive (Onderdanig, de sub) genoemd. Door in de slaapkamer op speelse wijze in rollenspel te balanceren tussen Dominance en Submissive kun je de bevredigende band met je partner versterken. Daarnaast draagt het ook bij aan het versterken van jullie onderlinge communicatie en het kwetsbaar openstellen naar elkaar toe.


In deze blog wil ik het met je hebben over de B in BDSM: Bondage. Dankzij de Fifty Shades of Grey films en boeken heeft BDSM een heel nieuw publiek aangetrokken. Opeens werden we allemaal nieuwsgierig naar seksspeeltjes waarmee je in de slaapkamer kunt spelen met machtsverhoudingen. Doorgewinterde BDSM liefhebbers zullen zeggen dat Fifty Shades of Grey BDSM seksspeeltjes nogal “vanilla” (dat wil zeggen, geschikt voor het softe en beginners werk) zijn, maar zullen ze het ook vast met mij eens zijn als ik zeg dat je vooral moet beginnen met wat goed voelt. Er zijn allerlei verschillende BDSM merken, zoals Fetish Fantasy, Sportsheets, Secret Play, Taboom, MyStim, uiteenlopend van vanilla tot het wat grovere werk. Deze keer hebben we het dus over Bondage en in het Engels wordt dat Restraints of Restraint Systems genoemd. Het idee hiervan is om te spelen met de dynamiek tussen de Dom en de Sub waarbij de Dom de controle in handen heeft de Sub zich hieraan overgeeft. Hierbij verschuift de verantwoordelijkheid naar de Dom, die nu de touwtjes in handen heeft en daarbij zorgt voor een comfortabel en veilige omgeving voor de Sub. De Sub is op diens beurt overgeleverd aan de Dom. Het duidelijke onderscheid in verantwoordelijkheden tijdens het BDSM rollenspel zorgt voor een overgave aan het genot van discomfort, geeft extra gelaagdheid aan de complexiteit van de ervaring en biedt natuurlijk een lekker tripje weg van je alledaagse leven.


Hoe kies je een Bondage seksspeeltje?

Voordat je meteen een setje handboeien, hog-tie, spreader bar en een paar meter Shibari bondage touw in slaat, is het goed om je te bedenken wat je precies van plan bent. Waar hebben jij en je partner behoefte aan en welke bondage seksspeeltjes passen daarbij. Wees je bewust van de verschillen in materiaal en de duurzaamheid hiervan, het comfort en het oog wilt natuurlijk ook wat dus kijk ook naar wat jullie visueel aanspreekt. Leer, metaal, rubber, touw, en neopreen zijn bijvoorbeeld sterke materialen die wel tegen een stootje kunnen en lang meegaan. Houdt er wel rekening mee dat materialen die van nature minder zacht zijn voor blauwe plekken of schuurplekken kunnen zorgen door druk op bepaalde lichaamsdelen zoals de polsen. Je kunt hier goed op voorbereid zijn door te kiezen voor restraint systemen die voorzien zijn van een gewatteerde voering. Er is genoeg keuze aan bondage seksspeeltjes die functioneel zijn en tegelijk ook comfortabel. Zo zijn restraints gevoerd met imitatiebond, schapenwol en fluweel niet alleen prettig om te dragen, maar ze zien er ook eens elegant en trendy uit. Als Vegan BDSM’er ga je natuurlijk voor vegan leer, vaak niet van het echt te onderscheiden (met geur en al) en ontzettend duurzaam.


Het meest populaire Bondage seksspeeltje: Handboeien en enkelboeien

Handboeien en enkelboeien zijn de meest bekende en zeer populaire bondage toys die als functie hebben de beweging van de armen en benen te beperken. Boeien zijn vaak de eerste Bondage keuze voor beginners en het is een leuke manier om samen te ontdekken wat beperking van de beweegruimte met je doet. Handboeien en enkelboeien zijn eigenlijk hetzelfde, behalve dat enkelboeien vaak wat ruimer zijn (want enkels zijn groter dan polsen). En vaak kun je hand - en enkelboeien (per setje) van elkaar los koppelen, zodat je meer vrijheid hebt in het kiezen van de positie die je partner heeft. Bindt je bijvoorbeeld de handen aan elkaar vast, of klik je ze los waarna je de handen afzonderlijk van elkaar aan het bed bevestigd. De keuze is reuze! Voor hen die er een houtje van hebben zich terug te trekken tijdens het heetst van de strijd (lees: wanneer de stimulatie te lekker en intens wordt en het lastig is je over te geven) kunnen handboeien uitdagen om je helemaal over te geven.


Wat zijn Hog Ties?

Je hebt ze vast weleens in een seksshop zien staan: Hog Ties. De Hog Ties is een bondage speeltje in X-vorm waarmee je de handen en voeten tegelijkertijd kunt vastbinden. Tegelijkertijd zorgt een Hog Tie ervoor dat de drager direct geen bewegingsvrijheid meer heeft doordat de knieën dichterbij het lichaam gebracht worden. De meeste Hog Ties worden geleverd met een setje handboeien en enkelboeien, maar er zijn ook Hog Ties die los verkocht worden zodat je je eigen handboeien en enkelboeien hieraan kunt bevestigen.


Benen spreiden met een Spreader Bar.

Een Spreader Bar is een bondage seksspeeltje dat eruit ziet als een staaf met aan beide uiteinden hand of - enkelboeien. Je plaatst een Spreader bar tussen de voeten waarna je de enkelboeien aan de enkels bevestigd. Je kunt een Spreader Bar ook om de polsen dragen en in dat geval is het bovenlichaam niet langer onder controle van de drager, de sub. Het dragen van een Spreader Bar , zoals de Bondage Bar van Sportsheets, zorgt er dus voor dat de benen of armen gespreid zijn en dit maakt de drager meer kwetsbaar, maar geeft ook ruimte voor een meer diepe penetratie. Sommige Spreader Bars zijn verstelbaar, zodat je de spreiding van de benen of armen zelf kunt bepalen. 


Je partner vastbinden op bed met een Bed Restraints

Met een setje Bed Restraints, zoals de Under The Bed Restraint Special Edition BDSM Set van Sportsheets, kunnen jij en je partner jullie slaapkamer omtoveren tot een heuse sex dungeon. Je bevestigd de bed restraints super simpel rondom je matras en je kunt het ook gerust en discreet laten zitten voor een volgende keer. Met een bed restraint bindt je je partner vast aan bed, maar dan met een serieus bondage systeem in plaats van met huis-tuin-en keuken middelen. Ja, je partner zit dan vast, maar dan wel meteen in de meest veilige vorm. Zoals bij de bed restraint set van Sportsheets zitten er meteen een set handboeien en enkelboeien bij die je wanneer nodig in een handomdraai los hebt. Het bed restraint zorgt ervoor dat de armen en benen van de sub vastgebonden zijn, terwijl de dom zo volledig in controle is. 


Hands up met een D-Ring Bondage Harnas

Voor dit Bondage seksspeeltje is het fijn wanneer de drager wat flexibiliteit heeft in de armen en schouders, want een D-ring bondage harnas gebruik je om de polsen dichterbij de nek te brengen. Zo komt er steeds meer druk op de polsen terecht en dat geeft een lichte druk op de hals. Een D-ring harnas, zoals deze van Fetish Fantasy, is voorzien van meerdere D-ringen zodat je wanneer de drager dat als prettig ervaart (belangrijk!) de druk steeds een beetje meer kunt opvoeren. 


De Position Master

De Postion Master, de naam verraad het eigenlijk al, gebruik je om je partner in een bepaalde gewenste positie te brengen tijdens jullie Sub en Dom spel. De meest bekende is de Postion Master met handboeien van Fetish Fantasy, waarmee je je partner in allerlei verschillende posities kunt laten liggen en zitten. De posities die je kunt (laten) aannemen met een position master geven toegang tot diepe penetratie.


Japanse bondage met touw: Shibari

Shibari is een Japanse bondage style die gebruik maakt van speciaal bondage touw. Bij Shibari wordt de sub vastgebonden, maar het touw wordt aangebracht in een bepaald patroon. Dit patroon zorgt voor druk op bepaalde erogene zones, beperking van de bewegingsvrijheid en bepaald welke sensaties de sub ontvangt. Shibari is een bondage kunstvorm waarbij het niet alleen gaat om de sub en dom verhouding, maar daarnaast ook het visuele en astetisch aspect. Om kundig te worden in Shibari is het verstandig om jezelf goed in te lezen en/of workshops te volgen van ervaren Shabari beoefenaars.


Omdat BDSM een vorm van intimiteit is die gebaseerd is op vertrouwen, is het belangrijk om ook de algehele veiligheid van jullie bondage spel vooraf meteen goed te regelen. Denk voor je begint dus na over welke maatregelen je kunt treffen die bijdragen aan een onvergetelijke BDSM ervaring voor jou en je partner. De gouden basisregels zijn, SSSC: Safe (veilig), Sane (verstandig), Sober (nuchter), Consensual (consensueel, beide partijen stemmen in). Gebruik altijd je gezonde verstand en laat je partner nooit vastgebonden alleen achter in de kamer. En wanneer je je partner vastbindt, zorg er dan altijd voor dat er niet teveel druk op het lijf is. Het is belangrijk dat de bloedsomloop en luchttoevoer niet verstoort worden.

Communiceer met elkaar, stel vragen: vindt je dit prettig? Ga er nooit van uit dat de ander hetzelfde plezier ervaart als jij, doe geen aannames; maar controleer door vragen te stellen. Zorg ervoor dat je altijd veiligheidsgereedschap bij de hand hebt in geval van nood en spreek een veiligheidswoord (of handgebaar, of signaal) met elkaar af, zoals: "Unicorn!!!" te zeggen of een vinger in de lucht steken. Wanneer dit aangeven wordt, staak direct je activiteiten en bekommer je over de veiligheid (zowel fysiek als mentaal) van je partner. Ook nazorg is belangrijk, nazorg doe je meteen nadat jullie klaar zijn met jullie bondage spel, maar het is uiteraard een gespreksonderwerp dat zo vaak aangesneden kan worden als jullie behoefte aan hebben. Wees altijd open en eerlijk met elkaar en reflecteer op jullie BDSM spel, dit helpt jullie te navigeren door jullie behoeften en wensen en te groeien als een team.

Patty

Hey, hallo! Mijn naam is Patty en ik werk al 7 jaar bij Hot Stuff. Ik ben een manusje van alles en je vind me dan ook in de winkel als je langs komt, regel ik van alles voor de webshop zoals teksten schrijven, sale, nieuwe sextoys en kun je mij en onze seksshop mascotte Dude volgen op Instagram via meid_mop_en_een_seksshop Ik heb een spw4 diploma en studeerde communicatie, filmstudies en filosofie. Voor Hot Stuff had ik een eigen wedding planner bedrijf. Wat ik belangrijk vind is dat je altijd moet doen wat goed voelt en zo leidde mijn pad naar Hot Stuff. Ik help je graag bij het vinden van seksspeeltjes en met mijn jarenlange ervaring en open benadering weet ik iedereen op diens gemak te stellen en ga je altijd tevreden en blij naar huis. Schrijven doe ik ook graag. Volg vooral al mijn schrijfsels hier op de Hot Stuff blog en onze instagram voor alle ins en outs over alles wat met seks te maken heeft.

Gerelateerde producten:

0 Opmerkingen


Start de discussie...


Als u een opmerking wilt achterlaten of op berichten wilt reageren, alstublieft log in