Patty | May 10, 2022

Doe eens een seksspeeltje cadeau - 7 tips bij het uitkiezen van een erotisch cadeau

De afgelopen jaren hebben we denk ik met z’n allen wel gemerkt dat een beetje extra liefde altijd welkom is. Liefde in de vorm van een cadeau wordt vrijwel altijd met een grote glimlach ontvangen. Je bent op zoek naar een cadeau voor je (secret) lover (of wie dan ook die je graag een sextoy wilt geven) en deze keer denk je helemaal out of the box en kies je ervoor om een orgasme cadeau te doen in de vorm van een seksspeeltje. Self-pleasure is de ultieme zelfliefde en een belangrijk en niet te onderschatten onderdeel van de algehele gezondheid.

Met enige regelmaat krijgen wij bij Hot Stuff dan ook per mail (of live-chat) de vraag: ik wil een seksspeeltje kopen als cadeau, maar ik weet niet waar te beginnen dus kun je aub helpen. Dat doen we natuurlijk met alle liefde, maar ik dacht dat het voor hen die deze vragen misschien niet durven te stellen fijn zou zijn om een wat handvaten te hebben. In deze blog geef ik je 6 tips die je op weg helpen bij het uitkiezen van een erotisch cadeau. Ook in de winkel krijg ik dagelijks de vraag om te helpen bij het kiezen van een eerste seksspeeltje, dus als je liever face to face advies wilt ben je natuurlijk van harte welkom langs te komen in onze sexshop op de Wallen in Amsterdam.

Tip 1: Hoe weet je of een sextoy het juiste cadeau is?

Een seksspeeltje uitkiezen is een kunst op zich en vooral kwestie van duidelijk hebben voor wie het is en daarmee bedoel ik hoe diegene tegenover seksspeeltjes staat. Voordat je geld uitgeeft aan een seksspeeltje is het dus verstandig te peilen of de ontvanger open staat voor het krijgen van een seksspeeltje. Ga gewoon eens een gesprek aan over seksspeeltjes en vraag naar welk soort seksspeeltjes hen interessant lijkt (of welke juist niet) en probeer er ook achter te komen wat diegene juist wel of juist niet aanspreekt als het over sextoys gaat. Het gesprek aangaan over seksspeeltjes kan soms wat ongemakkelijk voelen, wees daarom vooral ook open over jouw eigen ervaringen en deel jouw gedachten over seksspeeltjes. Het delen van jouw gedachten (en eventueel je ervaringen) over seksspeeltjes kan de ander helpen zich meer comfortabel te voelen. Ben je er na het peilen nog niet achter of een seksspeeltje het juiste cadeau is, vraag het dan op de man. Nee is natuurlijk altijd nee en het is belangrijk dat je de grenzen van een ander respecteert. Geeft iemand aan geïnteresseerd te zijn in het gebruiken van een vibrator of masturbator, bespreken jullie seksuele ervaringen met elkaar of misschien weet je dat diegene al seksspeeltjes in huis heeft (wie weet ben je samen naar een seksshop geweest) dan kun je er van uit gaan dat je cadeau met open armen wordt ontvangen. 


Tip 2: Hoeveel geld geef ik uit aan een seksspeeltje?

Ik kan natuurlijk niet in je portemonnee kijken, maar meestal als je iemand een cadeau geeft (wat het dan ook is) wil je dat het lang mee gaat en dat de ontvanger en vooral veel plezier van heeft. Met seksspeeltjes is dat niet anders. En daarnaast is het zo: wat je jezelf gunt gun je ook de ander. Als jij het beste verdient, dan je loved ones ook. Wat je met het geven van een seksspeeltje eigenlijk wilt zeggen is: ik gun jou alle pleasure van de wereld op de meest veilige en fijne manier. Je doet er dus verstandig aan om te kiezen voor een seksspeeltje van goede kwaliteit, want deze gaan lang mee en dat is duurzaam. Duurzame materialen zijn bijvoorbeeld glazen of metalen dildo en anale plugs. Vibrators en masturbators met een siliconen coating (en dat is ook nog eens hartstikke lichaam-veilig) en vegan lederen bondage toys. Al met al gaat het bij het uitkiezen van een seksspeeltje als we kijken naar de prijs er dus om wat je krijgt voor je geld. Een goed duurzaam seksspeeltje heb je al voor 5 euro en je kan het natuurlijk zo duur maken als je zelf wilt.


Tip 3: Welk soort seksspeeltje is een leuk cadeau?

Seksspeeltjes zijn er in allerlei verschillende vormen, maten, structuren, kleuren en er zijn ook sextoys met zeer unieke functies. Als je een seksspeeltje voor een ander uitkiest is het eerst waar je naar kijkt welke functie het heeft en wat de ervaring van de ontvanger zal zijn. Voor mij zijn seksspeeltjes vrijwel hetzelfde als tomaten voor een marktkoopman, maar ik kan me heel goed voorstellen dat anderen soms door de seksspeeltjes-bomen het bos niet meer zien.

Of je nu kiest voor een bondage toy, anale toy, een vibrerend seksspeeltje, luchtdruk vibrator, blow-job masturbator of partnertoy; denk vooral aan de vorm en het gebruikersgemak. Met het gebruikersgemak bedoel ik let op hoe de besturing van het seksspeeltje werkt. Hoe minder knopjes, des te simpeler de besturing is. Tegenwoordig zijn er veel seksspeeltjes met een app op afstand bestuurbaar, dit maakt het gelukkig een stuk overzichtelijker. Ik weet nog toch ik een eerste seksspeeltje kocht en de besturingsknopjes veel te ingewikkeld vond waardoor ik het ding in de kast heb gesmeten en nooit meer naar omgekeken. Dit wil je voorkomen! Hou het lekker simpel. De vorm is ook een belangrijke om over na te denken. Seksspeeltjes zijn er in abstracte en zeer realistische vormen. Denk er dus over na of de ontvanger het op prijs zal stellen als je met een seksspeeltje aankomt zetten dat er precies uitziet als een penis of vagina. Is dit gewenst? Ga ervoor! Weet je het niet zeker? Kies dan voor seksspeeltjes met discrete vormen zoals bijvoorbeeld een wand massager, want dat lijkt op een microfoon! Tip 4: Denk aan de functies van het seksspeeltje

Het volgende waar je bij stil moet staan zijn de functies van het seksspeeltje. Vibrators en masturbators hebben een hele reeks aan spannende functies zoals vibreren, pulseren, zuigen, oscilleren, op en neer bewegen, de vinger beweging (come hitter), roteren en zelfs verwarmen. De keuze is reuze en natuurlijk heeft niet elke vibrator of masturbator al deze functies, maar het is wel belangrijk om rekening mee te houden. Hoe meer functies een seksspeeltje heeft, des te meer plezier deze kan geven. Een belangrijke functie die je misschien graag ziet is dat het seksspeeltje waterproof is. Met een waterproof seksspeeltje is de gebruiker niet gebonden aan droog gebruik, maar kan het ook prima mee in bad of onder de douche. Schroom niet om ook te kijken naar seksspeeltjes met een bijzondere vorm of dubbele functie zoals een rabbit vibrator of wand massager die ook gebruikt kan worden voor lichaamsmassage. Last but not least: seksspeeltjes die je op afstand kunt (laten) besturen. App bestuurbare seksspeeltjes zijn super leuk om cadeau te doen aan hen in een lange afstand relatie: just saying!


Tip 5: Deel wat jij zelf leuk vindt

In plaats van te kiezen voor één cadeau is het misschien ook leuk om een bundel te maken van verschillende pleasure producten. En dit hoeft niet perse duur te zijn. Wat is bijvoorbeeld jouw favoriete massage olie? Of heb je een stimulatie gel waar je zelf zeer over te spreken bent? Maak hier een leuk pakketje van! Dit maakt het geven van een pleasure cadeau net wat persoonlijker en het helpt je ook om het gesprek over self-pleasure te normaliseren in je omgeving.


Tip 6: Glijmiddel en Toy Cleaner zijn must-haves!

Wanneer je een seksspeeltje cadeau doet is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je er ook producten bij geeft die het plezier van het gebruik van het seksspeeltje comfortabel maken en misschien zelfs optimaliseren. Doe daarom altijd een (waterbasis) glijmiddel bij je cadeau. Geef nooit een siliconen glijmiddel bij seksspeeltjes! Je kunt een siliconen glijmiddel niet gebruiken op siliconen gecoate toys, omdat een vloeibare en vaste vorm siliconen niet samen gaan. Siliconen glijmiddel beschadigd siliconen seksspeeltjes en dat wil je natuurlijk voorkomen. Daarom ga je altijd voor een waterbasis glijmiddel in combinatie met siliconen seksspeeltjes. Natuurlijk zijn seksspeeltjes van hoge kwaliteit (lees: die met siliconen coating) prima te wassen onder de kraan met een zachte zeep, maar zeker als je een seksspeeltje geeft aan iemand die er geen ervaring mee heeft is het verstandig om ook een toy cleaner bij je cadeau te geven. Een toy cleaner heeft een antibacteriële werking en dit reinigt een seksspeeltje zoals het hoort; vrij van bacterieen en klaar voor de volgende ronde. 


Tip 7: Koop een Seksspeeltjes Cadeaubon

Het kan al hartstikke uit jouw eigen comfort-zone zijn om een seksspeeltje voor jezelf te kopen en misschien daarom ook wel voor een ander. En misschien vindt je het daarom niet heel comfortabel om een gesprek te voeren aan de hand van bovenstaande tips. Je kunt dan natuurlijk ook gewoon een cadeaubon kopen en deze cadeau doen. Op deze manier breek je toch een beetje het gesprek over seksspeeltjes open en kan de ontvanger helemaal zelf bepalen wat die koopt. Op onze website zie je onderaan in de footer onder het kopje “extra” de link naar cadeaubon staan. Als je hierop klikt kom je meteen op de pagina waar je jouw online seksshop cadeaubon kan bestellen. Je voert de naam in van de ontvanger en je bepaalt zelf welk bedrag de cadeaubon moet zijn. Je bij onze seksshop cadeaubon zelfs aangeven voor welke gelegenheid de bon is en daarnaast kun je een berichtje achterlaten voor de ontvanger (wij lezen dit niet!! dus leef je uit!). Vervolgens reken je de Hot Stuff cadeaubon af in je winkelwagen ontvang je per mail de bevestiging van je betaling en bestelling. Ons automatische systeem zorgt er voor dat jouw cadeaubon per mail afgeleverd wordt bij de ontvanger. De ontvanger kan vervolgens de gepersonaliseerde cadeaubon code bij ons in de webshop besteden.


Nou goed, ik hoop dat ik je met deze 6 tips een beetje in de juiste richting heb kunnen wijzen als het gaat om het kopen van een seksspeeltje als cadeau voor iemand. Mocht je toch nog vragen hebben, schroom echt nooit en stuur ons een mail (support@hotstuff.nl) of stel je vragen via de live-chat op onze website. Ben je in Amsterdam? Kom gerust langs en we leggen je alles haarfijn uit en helpen je bij het kiezen van en sexy cadeau.

Patty

Hey, hallo! Mijn naam is Patty en ik werk al 7 jaar bij Hot Stuff. Ik ben een manusje van alles en je vind me dan ook in de winkel als je langs komt, regel ik van alles voor de webshop zoals teksten schrijven, sale, nieuwe sextoys en kun je mij en onze seksshop mascotte Dude volgen op Instagram via meid_mop_en_een_seksshop Ik heb een spw4 diploma en studeerde communicatie, filmstudies en filosofie. Voor Hot Stuff had ik een eigen wedding planner bedrijf. Wat ik belangrijk vind is dat je altijd moet doen wat goed voelt en zo leidde mijn pad naar Hot Stuff. Ik help je graag bij het vinden van seksspeeltjes en met mijn jarenlange ervaring en open benadering weet ik iedereen op diens gemak te stellen en ga je altijd tevreden en blij naar huis. Schrijven doe ik ook graag. Volg vooral al mijn schrijfsels hier op de Hot Stuff blog en onze instagram voor alle ins en outs over alles wat met seks te maken heeft.

0 Opmerkingen


Start de discussie...


Als u een opmerking wilt achterlaten of op berichten wilt reageren, alstublieft log in