Patty | October 17, 2022

Koppels met een super seksleven: dit zijn hun 8 gewoonten

Er bestaat zoiets als next level seks. En dan heb ik het over die seks waarbij je je op elk vlak bevredigd voelt en je alles van jezelf durft te laten zien, de wereld om je heen los kunt laten en tot in het diepste van je vezels van en met elkaar kunt genieten. Je voelt het ook vaak bij nieuwe liefdes wanneer je nog lekker in die honeymoon fase zit waarbij de vlinders vrij rond fladderen en je niet genoeg van elkaar kunt krijgen. Wat is het verliefde leven toch zalig, letterlijk!Als je het mij vraagt is de kwaliteit van seks één van de keys tot het hebben van een goede relatie. Uiteindelijk gaat goede seks vooral over goede communicatie en niet zo zeer over de juiste sex-skills in huis hebben. Iedereen die weleens een lange relatie heeft gehad kent het gevoel van een seks-dipje zo net na die honeymoon fase en het kan soms lastig zijn hier weer uit te komen. Vandaag neem ik je daarom mee langs 8 gewoonten die je kunnen helpen bij het in leven houden van dat vuurtje tussen jou en je partner.1. Wat betekent seks voor jou en je partner? 


Seks is natuurlijk veel meer dan fysiek bezig zijn met elkaar en het gaat ook echt veel verder dan genitaal contact tussen partners. Seks gaat over je comfortabel voelen met elkaar, intiem zijn op zowel emotioneel en fysiek vlak. Seks is eigenlijk alles wat jullie dichter bij elkaar brengt en dan kan het natuurlijk van alles zijn wat je met elkaar doet. Koppels die intens genieten van seks praten met elkaar over hoe ze ieders fijne plekjes kunnen ontdekken en stimuleren. En penetratie is hierin vaak niet het belangrijkste. Het gaat om liefdevolle uitingen, ondeugende blikken, het delen van lust. Dit zijn de dingen die laten zien dat het seks-wise helemaal goed zit tussen jou en je partner. En of dat nou elke dag, week, maand of eens per jaar is, dat maakt dan helemaal niet uit.2. Ken je seks-klassiekers


Kennis is macht en dat is niet anders op het gebied van seks. Koppels die hun seksleven een prima rapportcijfer geven, zijn mensen die naast dat ze goed communiceren ook types die op onderzoek uit gaan. Hoe werkt het menselijk lichaam bijvoorbeeld, wat zijn erogene zones, wat zijn leuke manieren om elkaar uit te dagen en te stimuleren, wat zijn aan te raden seksposities en hoe zit het met een nieuwe vorm van voorspel? Dit zijn allemaal onderwerpen waar je op internet genoeg informatie over kunt vinden en kan leiden tot meer variatie in jullie seksleven en daardoor wellicht meer genot voor jullie beiden. 3. Aanraking is een super-power!


Het fijne en plezierige zit vaak in kleine dingen, zoals aanraking. Koppels met geweldige seks gebruiken dit in hun voordeel. Een kleine aanraking, handjes vasthouden, lekker kroelen of een intense onverwachte zoen creëert vertrouwen en versterkt de band tussen partners. En vergeet vooral aanraking als voorspel niet, zoals een massage, elkaar lekker kietelen. Dit helpt om de focus van penetratie af te leiden en jullie vooral te richten op het samen zijn en de magie tussen jullie beiden.4. Luister naar elkaar, zonder te oordelen


Het is één om erotische fantasieën te hebben, maar deze daadwerkelijk uitspreken gaat voor veel personen net wat te ver. En dat is eigenlijk nergens voor nodig. Leer elkaar aan dat het praten over seks normaal is, dat doe je door het vooral vaak te doen. Wees open over wat je graag wilt, wat je lekker vindt en vooral ook wat er misschien beter kan. Vertrouw erop dat je elkaar alles kunt vertellen, wees een luisterend oor en een veilige plek om je diepste verlangens te delen.5. Maak tijd voor seks


Het komt zelden voor dat partners hetzelfde libido hebben en daarom is het vanzelfsprekend dat er situaties ontstaan dat de ene persoon zin heeft en de ander niet. Helemaal niks raars aan, maar soms is het heel onhandig en kan het zelfs invloed hebben op de relatie. Een simpele life-hack kan je hierbij helpen: plan seks in! Ik weet het, het klinkt misschien minder erotisch dan je je seksleven had gedroomd, maar seks inplannen met je partner kan voorkomen dat jullie elkaar mis blijven lopen en wie weet ontstaat er zo een meer gelijkgestemd libido. Het leuke aan een seks-date met je partner is dat jullie er allebei naar uit kunnen kijken en dat kan zeer opwindend zijn. In aanloop naar de seksdate kun je de anticipatie opvoeren door bijvoorbeeld sexting, erotische films te kijken of ondeugend voorspel. 6. Sharing is caring


Egoïsme in bed en het hebben van goede seks met je partner gaan echt niet samen. Sharing is caring, ook in de slaapkamer. Partners die aangeven te genieten van seks met elkaar zijn mensen die het net zo fijn vinden om hun partner te verwennen als deze verwennerij te ontvangen. Ken je de uitspraak: als jij gelukkig bent, dan ben ik dat ook? Zo werkt het ook met seks. Veel mensen met een fantastisch seksleven zijn die mensen die er enorm van genieten wanneer ze hun partner zien genieten. Het gaat dus om het experimenteren met elkaars genot en elkaars lichaam en geest goed te leren kennen. Leer wat je partner lekker vindt, maar ook wat die leuk vindt. Is jouw partner nieuwsgierig naar rollenspellen, ga hier dan eens in mee en ontdek waar hier het genot voor jullie in zit. Of wat denk je van BDSM? Misschien is dit nieuw voor jullie, maar proberen kan altijd; wie weet wat het je brengt. In elk geval is het van groot belang dat er altijd consent is uiteraard. Om de diepe connectie met je partner te creëren en te behouden is vertrouwen het allerbelangrijkste. 

7. Ontdek seksspeeltjes met je partner


In onze winkel in Amsterdam krijg ik dagelijks mensen over de vloer die hun eerste stappen ooit in een seksshop zetten. Dat is al een hele drempel en als dat voor jou net te ver gezocht is, raad ik je aan om gewoon eens online rond te neuzen. Je hoeft niet meteen aan de seksspeeltjes, maar wat denk je van een glijmiddel met een speciaal effect? Of een sekskussen om jullie seksstandjes te ondersteunen? Er zijn een heleboel verschillende seksspeeltjes, begin vooral simpel en bouw vanuit daar verder. Onderzoek wat jullie allebei leuk vinden, wellicht zelfs met een seksspeeltje dat speciaal voor koppels wel leuk om samen te ontdekken? Seksspeeltjes of accessoires die je plezier in bed vergroten kunnen een fijne impuls geven aan jullie seksleven en daarnaast is het altijd goed en leuk om je horizon te verbreden.

8. Een orgasme is niet het doel!


Persoonlijk denk ik dat het een ontzettend ouderwetse, maar wel zeer ingeroeste, gedachte is dat seks altijd moet eindigen met een orgasme. Koppels die geweldige seks met elkaar ervaren geven juist aan dat door de focus niet op het orgasme te leggen seks meer intiem en intens is: it’s about the journey, not the destination! Seks is geen sprint, maar een marathon. Ga de connectie met je partner aan, geniet van elkaars aanwezigheid en het gevolg daarvan kan een orgasme zijn, maar dat is absoluut geen must. Zo neem je de druk weg en kun je echt met elkaar in verbinding komen.

Patty

Hey, hallo! Mijn naam is Patty en ik werk al 7 jaar bij Hot Stuff. Ik ben een manusje van alles en je vind me dan ook in de winkel als je langs komt, regel ik van alles voor de webshop zoals teksten schrijven, sale, nieuwe sextoys en kun je mij en onze seksshop mascotte Dude volgen op Instagram via meid_mop_en_een_seksshop Ik heb een spw4 diploma en studeerde communicatie, filmstudies en filosofie. Voor Hot Stuff had ik een eigen wedding planner bedrijf. Wat ik belangrijk vind is dat je altijd moet doen wat goed voelt en zo leidde mijn pad naar Hot Stuff. Ik help je graag bij het vinden van seksspeeltjes en met mijn jarenlange ervaring en open benadering weet ik iedereen op diens gemak te stellen en ga je altijd tevreden en blij naar huis. Schrijven doe ik ook graag. Volg vooral al mijn schrijfsels hier op de Hot Stuff blog en onze instagram voor alle ins en outs over alles wat met seks te maken heeft.

0 Opmerkingen


Start de discussie...


Als u een opmerking wilt achterlaten of op berichten wilt reageren, alstublieft log in